Boerderij ”Welgelegen” Rhenen

Genieten van rust en comfort

De koeien vertoeven zoveel mogelijk in de wei. In de uitgestrekte weilanden kunnen ze heerlijk grazen en zijn ze nooit alleen. Zodra in het voorjaar de kalfjes worden geboren, lopen de kalfjes de hele zomer bij de koe. Op het moment dat de winter zijn intrede doet gaan de koeien naar een warme stal met voldoende ruimte, daglicht en heerlijk stro. De varkens beschikken ook over een ruime stal met voldoende stro en een eigen modderplek. Zo is het op de boerderij altijd een gezellige beestenboel.

Biologisch voer

In de zomerperiode grazen de koeien op uitgestrekte weilanden en natuurgebieden. Ook grazen op een landgoed is onze koeien niet vreemd. De koeien vertoeven bijvoorbeeld in de uiterwaarden bij Elst (Utr.) en landgoed de Tangh in Rhenen. Deze weilanden worden niet met kunstmest bemest en zijn rijk aan biologische kruiden. Hoewel wij geen gecertificeerd biologisch voer toedienen, krijgen de koeien dus wel degelijk biologisch voer toegediend. De varkens krijgen naast brok ook veel groenteresten en brood van de plaatselijke bakker*.

*Het brood van de bakker is onverkoopbaar aan consumenten. Het brood bevat alle ingrediënten, maar is bijvoorbeeld misvormd, te zwaar of verkleurd.

Laat ze maar groeien

Omdat de dieren op Boerderij Welgelegen profiteren van ruimte, rust en comfort krijgen ze de tijd om te groeien. Wij geven de dieren zo weinig mogelijk krachtvoer, zodat het groeiproces op een natuurlijke wijze verloopt en op geen enkele wijze wordt versneld. Dit resulteert in een vollere smaak en betere kwaliteit van het vlees. Laat ze maar groeien dus.

Alle voorzieningen bij de hand

Onze strostallen hebben dagelijks zorg en aandacht nodig. Om de beste verzorging te bieden, beschikken wij over diverse handige machines. Wij hebben een shovel om het stro in de stallen te strooien en in de zomer gebruiken wij machines om het hooi en stro van de weilanden te halen. Doordat wij volledig zelfvoorzienend zijn, garanderen wij een eerlijk en betrouwbaar proces en staan wij voor 100% achter ons product.

Geschiedenis

Al sinds 1951 zijn er op Boerderij Welgelegen melkkoeien te vinden. Dankzij de toename en vraag naar vlees zijn er in 2010 zoogkoeien toegevoegd. Onze voorkeur ging direct uit naar de rassen Lakenvelder en Brandrode. Beide koe-rassen kunnen grazen in de vrije natuur en staan bekend om hun zelfvoorziening. De koeien kunnen zich met sober voer (zonder krachtvoer) uitstekend redden en zijn in staat om zelfstandig af te kalven. Om een compleet totaalpakket te kunnen aanbieden zijn in 2013 ook varkens toegevoegd.

Laat iedereen van ons horen

© 2018 Fair Vlees | Eerlijk en traceerbaar vlees, vers van de boerderij | Google +

Het is momenteel niet mogelijk om te bestellen. Sluiten

0

Your Cart