Over het vlees

Eerlijk & traceerbaar

Op de bestelpagina zie je direct de afbeeldingen van de betreffende dieren. Klik op het gewenste dier en bij de specificaties kun je alle informatie en eigenschappen van het dier bekijken. Zo heeft elk dier een nummer, zie dit als een soort BSN nummer zoals bij jou op je ID kaart. Tijdens het afleveren van je bestelling kun je dit nummer dan ook terugvinden op de doos. Zo weet je zeker dat je het vlees van het bestelde dier hebt ontvangen.

De beste zorg voor het dier

Onze dieren krijgen gevarieerde voeding, het voedingspatroon wordt afgesteld op het type dier. Op deze manier creƫren wij een optimale situatie waarbij elk dier de beste voeding krijgt. De dieren krijgen op onze boerderij ook de tijd om te groeien, ze profiteren van biologische voeding (gras en hooi), comfort en bewegingsvrijheid. Dit zijn cruciale speerpunten als het om welzijn van dieren gaat. Zo worden varkens bij ons 1 jaar oud en koeien wel 6 tot 9 jaar oud.

Smaakvol

Doordat de dieren goed kunnen bewegen resulteert dit in mooi en dooraderd vlees. Het vlees wordt onder gecontroleerde omstandigheden gerijpt en er worden geen kleur, geur of smaakstoffen toegevoegd. Ook is het vlees is volledig vrij van antibiotica. Dat is wel net zo lekker. Ons vlees is ook vrij van E-nummers (hulpstoffen, goedgekeurd door de EU). Omdat wij het vlees onder gecontroleerde omstandigheden laten rijpen, is dit ook niet nodig.

De boerderij

De dieren van Fair Vlees worden verzorgd op Boerderij “Welgelegen” in Rhenen. Op deze boerderij worden van oorsprong alleen melkkoeien gehouden. Later zijn hier ook zoogkoeien en varkens aan toegevoegd. De dieren profiteren van goede zorg en voldoende bewegingsvrijheid.

In alle rust naar de slager

Doordat de dieren enkele dagen voor het slachten bij de slager worden gebracht, hebben ze de tijd om vrij te zijn van stress. De dieren worden bij de slager goed verzorgd en liggen heerlijk in het stro. De dieren worden geslacht door slagerij Worst in Nijkerk. Deze slager is speciaal door Fair Vlees geselecteerd vanwege de goede en eerlijke verwerking van vlees en omdat de dieren dan niet ver hoeven te reizen. Het transport wordt door Fair Vlees zelf verzorgd. Dit om er zeker van te zijn dat de dieren in alle rust bij de slager arriveren.

Laat iedereen van ons horen

© 2018 Fair Vlees | Eerlijk en traceerbaar vlees, vers van de boerderij | Google +

Het is momenteel niet mogelijk om te bestellen. Sluiten

0

Your Cart